Rolluiken FAQ

Hieronder vindt u vragen en antwoorden over rolluiken.
Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Wat zijn de kosten voor het inmeten van rolluiken ?

Bij Secura Security krijgt u vrijblijvend advies voor rolluiken bij u thuis, na de meting volgt een offerte waarbij alle kosten staan vermeld, dus geen verassingen achteraf.

Wat zijn de maximale maten voor een rolluik?

Rolluiken worden op maat gemaakt. Wij kunnen uw situatie thuis vrijblijvend bekijken en opmeten en advies geven over de mogelijkheden. Meestal is een bepaalde aanpassing voldoende om een rolluik mogelijk te maken.

Zijn rolluiken inbraakwerend ?

Rolluiken zijn inbraakwerend en inbraakvertragend, een inbreker loopt liever verder naar het huis zonder rolluiken. Het is teveel werk en maakt natuurlijk geluid. Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er in de afgelopen drie maanden in uw woonomgeving is ingebroken. Pogingen tot en inbraken worden getoond met de datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennisnam van de inbraak. https://www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart?

Kan ik rolluiken zelf reinigen ?

Op de begane grond is dit mogelijk. Het kan eenvoudig met een sopje gereinigd worden. Verdiepingswerk wordt al lastiger. Een op elkaar ingespeeld montageteam, zoals Secura Security, is hier handiger in.

Hoe bedien ik mijn rolluik ?

De bediening van een rolluik kan met een band, een koord, een draaistang, electrisch met een wandschakelaar of electrisch met een afstandbediening zijn. Electrisch komt het vaakst voor, met een Somfy motor als topmerk.

Welke grootte hebben de rolluikbakken ?

Van 137mm tot 250 mm al naar gelang de hoogte van het rolluik. Hoe hoger het rolluik hoe hoger de kast. Met een mini E lamel kan de kastgrootte kleiner zijn.

Welke vormen kunnen de kasten van rolluiken hebben ?

De kasten kunnen vierkant, afgerond rond en afgeschuind zijn. De meest gangbare kast bij deze buitenzonwering is een afgeschuinde kast.

Zijn rolluiken verduisterend?

Ja, rolluiken zijn verduisterend. De kamer kan helemaal donker worden, mits het rolluik professioneel gemonteerd is. Het is altijd mogelijk om het rolluik in een ventilatiestand te zetten d.w.z. men ziet de sleuven van de lamel waar lucht door kan stromen.

Zijn Heroal rolluiken isolerend?

Ja rolluiken zijn isolerend vanwege hun volschuim lamellen, de lamellen van een rolluikpantser zijn binnenin voorzien van isolerend schuim ook ontstaat er stilstaande lucht tussen rolluik en raam dat isolerend werkt.

Hoe lang heb ik garantie op mijn rolluik?

Heroal geeft 5 jaar garantie op hun rolluiken.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

Heroal heeft 18 verschillende RAL kleuren. Wij komen graag bij u langs met voorbeelden.

Hoe lang gaat mijn nieuwe rolluik mee?

Over het algemeen gaan rolluiken ongeveer 15 jaar mee. Natuurlijk kan er tussentijds altijd iets kapot gaan in het rolluik, maar dit kan door Secura Security verholpen worden. Als uw rolluik mankementen vertoont in de garantieperiode, is reparatie over het algemeen kosteloos.

Met welke merken werken jullie?

De rolluiken die wij leveren zijn van het merk Heroal. Dit is de koploper in kwaliteit!
De motoren die wij gebruiken zijn Somfy of ASA.