WiFi netwerken

WiFi netwerk

Veel Nederlanders hechten waarde aan een 24/7 bereikbaarheid. Daarom worden steeds meer woonhuizen en(openbare) locaties voorzien van een stabieler wifi netwerk.

Voor het aanleggen van een wifi netwerk komt er meer bij kijken dan alleen het plaatsen van een draadloos modem. Er zijn veel apparaten die op dezelfde golflengte werken als het modem, waardoor het wifi signaal kan worden verstuurd. Het lijkt dan alsof u 100% bereikt heeft, maar in werkelijkheid is het een storend signaal van een ander apparaat.

Soorten WiFi

Een router, modem of Wifibooster stuurt een wifi-signaal uit naar je apparaten door middel van een frequentie in de lucht. Dit loopt via de 2,4- of via de 5 GHz-frequentieband. Je modem gebruikt standaard 2,4 GHz om het wifi-signaal te verzenden en te ontvangen.

Met 2,4 GHz reikt het signaal verder, maar is je verbinding trager. Dat komt omdat er meer wifi-netwerken zijn aangesloten.

Bereik

In woonhuizen en bedrijven wordt een snelle stabiele WiFi verbinding altijd belangrijker.
Steeds meer componenten maken verbinding met uw WiFi netwerk. Buiten stabiliteit is het bereik net zo belangrijk.

Met de nieuwe technologien is het mogelijk om één groot netwerk van uw WiFi verbinding te maken door middel van Mesh-technologie.


WIJ ZIJN UW PARTNER VOOR WIFI VERBINDINGEN VOOR WOONHUIZEN, HOTELS, RESTAURANTS, VAKANTIEPARKEN EN (JACHT)HAVENS

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over wat een beter en stabieler WiFi netwerk voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Wij komend vrijblijvend bij u langs!
NEEM CONTACT OP